• Contactgegevens:

  • Tel: +31(0)523-612671

  • Mob: +31(0)6-53905420

  • Fax: +31(0)523-613090

  • Mailadres: antuma@antuma.nl

  • Adres: Stegerensallee 2

  • 7701PL Dedemsvaart

Bietenteelt door Loonbedrijf Antuma

Wij leveren alle diensten omtrent de teelt van suikerbieten. Dit houdt in dat we het de bieten zaaien, de bieten verzorgen (schoffelen, aanvullen en frezen) en de bieten voor u kunnen rooien.

Bieten zaaien

Wij zaaien met 3 twaalfrijige zaaimachines waarvan 1 is voorzien van een granulaatstrooier.

Bietenzaaimachine Loonbedrijf Antuma Bietenzaaimachine Loonbedrijf Antuma

Bieten rooien

Het rooien van bieten wordt door ons uitgevoerd met een Moreau Lexxis semi-bunkerrooier en Moreau Voltra bunkerrooier. Wij proberen het bieten rooien naar een steeds hoger niveau te brengen.

Dit doen wij onder andere door een machine te creëren die 12 rijen tegelijk kan rooien, maar ook een lage bodemdruk heeft, de Betamax 12. Daarnaast maken wij gebruik van rotorscalpeurs die ervoor zorgen dat de snijmessen schoon blijven en de bieten minimaal kopt voor minder verlies. Lees de artikelen op Trekkerweb en Nieuwe Oogst voor meer informatie over de rotorscalpeurs van Loonbedrijf Antuma.

Loonbedrijf Antuma's Moreau Lexxis semi-bunkerrooier Loonbedrijf Antuma's Moreau Lexxis semi-bunkerrooier Loonbedrijf Antuma's Moreau Lexxis semi-bunkerrooier Betamax 12 van Loonbedrijf Antuma Rotorscalpeur van Loonbedrijf Antuma Rotorscalpeur van Loonbedrijf Antuma

Video impressie bieten rooien

 

Bieten transport

Naast het rooien kunnen we uiteraard ook voor het transport zorgen.

Loonbedrijf Antuma: 20 tons Joskin keeper met New Holland TVT 190 Loonbedrijf Antuma: 12 tons LeBoulch keeper met New Holland T6.140

Samenwerking

Loonbedrijf Antuma staat in nauw contact met zowel de bietenagenten als de klanten, en kunnen op die manier de juiste keuzes betreft het gewas samen met de klant nemen.