Bietenteelt

Landbouw - en loonbedrijf Antuma levert alle diensten voor de teelt van suikerbieten. Dit houdt in dat we de bieten zaaien, de bieten verzorgen (gewasbescherming, schoffelen, aanvullen en frezen) én de bieten voor u kunnen rooien en transporteren.

Bieten zaaien

Wij zaaien met een twaalf rijige MONOSEM bietenzaaimachine. De hierbij gebruikte lichte trekker wordt ondersteund door TRIMBLE GPS.

Bietenzaaimachine Loonbedrijf Antuma Bietenzaaimachine Loonbedrijf Antuma

Verzorging Bietengewas

Voor de verzorging van het bietengewas beschikken wij over geavanceerde gewasbeschermings- en schoffelapparatuur, welke middels een GPS systeem worden bestuurd. Onze nieuwe Steketee 12 rijige schoffelmachine kan de GPS zaailijnen gebruiken en daardoor nauwkeurig de rijen volgen. We kunnen ook de bieten frezen met een zes rijige bietenfrees.

Bieten rooien

Het rooien van bieten wordt door ons uitgevoerd met de volgende machines.
VERVAET 625, grote bunkerrooier, voorzien van het nieuwste type integraal ontbladeraar en scharenrooimechanisme. Door de grootte van de bunker kan een grote kipper ineens gevuld worden en de bieten naar d estortplaats brengen.
GRIMME MAXTRON. De bekende bunkerrooier op rupsen. Het ontbladeren gebeurt hier met een poetseras en de bieten worden gelicht met rooiwielen.
MOREAU LEXXIS V1, een semi-bunkerrooier. Onze lichtste machine met een kleine bunker rooit met rooischijven waardoor onder moeilijke omstandigheden nog goed gerooid kan worden.

Door deze combinatie van verschillende rooimachines proberen we aan alle wensen te voldoen én voldoende rooicapaciteit te hebben voor de momenten waarop het er op aan komt.

Loonbedrijf Antuma's Moreau Lexxis semi-bunkerrooier Loonbedrijf Antuma's Moreau Lexxis semi-bunkerrooier Loonbedrijf Antuma's Moreau Lexxis semi-bunkerrooier   

Bieten transport

Naast het rooien kunnen we uiteraard ook voor het transport zorgen.

Loonbedrijf Antuma: 20 tons Joskin keeper met New Holland TVT 190 Loonbedrijf Antuma: 12 tons LeBoulch keeper met New Holland T6.140

Samenwerking

Landbouw - en loonbedrijf Antuma staat in nauw contact met zowel de bietenagenten als de klanten, en kan daardoor de juiste keuzes betreffende het gewas in overleg met de klanten en agenten nemen.