Biologische Echinacea

Wij telen biologische Echinacea voor de gezondheidsindustrie. De wortels van de Echinacea plant worden gebruikt voor bijv. 'Echinaforce' en staat bekend voor de positieve inwerking op het immuunsysteem. De overige bestanddelen van de plant kunnen gebruikt worden voor het maken van bijv. thee.

Hoe verloopt de teelt van Echinacea?

De Echinacea wordt geplant in mei. Vanaf dat het plantje in de grond zit begint de zorg van ons om er een mooi gewas van te maken.

 

 

Het is belangrijk dat het gewas voldoende voedsel en water binnen krijgt en dat het land schoon gehouden wordt.

Voedsel
Het voedsel voor de plant kom uit het bodemleven én via de mes die wij toedienen van biologische koeien en varkens.

Water
Wanneer het in de zomer erg warm is en er weinig regen valt, wordt het perceel regelmatig beregend.

Schoon land
Om te zorgen dat het land mooi schoon blijft, gaan we het land schoffelen, wiedeggen en met de hand wieden. Ongeveer 100 man uren per ha gaat hier aan tijd in zitten!

De oogst

In december worden de wortelen van de Echinacea gerooid (uit de grond gehaald). Vervolgens worden de wortelen al deels door de machine schoongemaakt én later gespoeld, zodat er zo min mogelijk zand naar de fabriek gaat. De Echinacea wordt verder verwerkt voor de gezondheidsindustrie.