Graan- en Graszaadteelt

Zaaitechnieken voor graan- en graszaadteelt

We zaaien met twee verschillende combinaties. Voor koolzaad en graszaden wordt een kopeg-zaaicombinatie gebruikt met breedvleugelzaaikouters. Het zaaien van granen gebeurt met een spit-zaaicombinatie en schijfkouters. De verschillende kouters zorgen voor een passende zaaidiepte.

Koolzaad zaaien met kopeg-zaaicombinatie door Loonbedrijf Antuma Koolzaad zaaien met kopeg-zaaicombinatie door Loonbedrijf Antuma Koolzaad zaaien met kopeg-zaaicombinatie door Loonbedrijf Antuma Haver zaaien met New Holland TVT190 spit-zaaicombinatie bij Loonbedrijf Antuma Haver zaaien bij Loonbedrijf Antuma met New Holland TVT190 spit-zaaicombinatie

Oogsten van graan- en graszaadgewassen

Voor het oogsten van de verschillende graan- en graszaadgewassen maken wij gebruik van twee Claas Lexion 530 maaidorsers. De Claas Lexion 530 maaidorsers beschikken over vierwielaandrijving.

Dorsen van tarwe- en gerstgewassen

Voor het dorsen van tarwe- en gerstgewassen maken wij gebruik van een vast maaibord met een breedte van 660 cm en een opklapbaar maaibord van 550 cm. Om een impressie te geven over onze dorsmachines en de maaiborden die wij gebruiken hebben wij hier een aantal foto's voor u op een rijtje gezet:

Claas Lexion 530 van Loonbedrijf Antuma Claas Lexion 530 van Loonbedrijf Antuma Claas Lexion 530 van Loonbedrijf Antuma

Dorsen van koolzaad

De oogst van koolzaad kunnen wij met een aangepaste maaibek verzorgen. Zie onderstaande foto's:

Koolzaad oogst Loonbedrijf Antuma Koolzaad oogst Loonbedrijf Antuma Koolzaad oogst Loonbedrijf Antuma

Dorsen van glutenvrije gewassen

De oogst van glutenvrije gewassen vraagt zoals glutenvrij al aangeeft om glutenvrije dorsmachines. Wij zorgen ervoor dat onze Claas Lexion dorsmachines en onze maaiborden glutenvrij zijn voordat wij aan de oogst van glutenvrije gewassen beginnen. Hieronder hebben wij een aantal foto's van de haveroogst op een rijtje geplaatst:


Haver oogst Loonbedrijf Antuma Haver oogst Loonbedrijf Antuma

 Dorsen van graszaad

Voor de oogst van Graszaad maken wij gebruik van twee graszaadoprapers. Voordat het gras gedorsen kan worden, wordt het in zwad gemaait, zodat het kan afsterven en drogen. Dit doen wij met een tractor - maaicombinatie.

Graszaad oogst 2014 Loonbedrijf Antuma Graszaad oogst 2014 Loonbedrijf Antuma Graszaad oogst Loonbedrijf Antuma Graszaad oogst Loonbedrijf Antuma Graszaad oogst Loonbedrijf Antuma Graszaad oogst Loonbedrijf Antuma