Biologische Valeriaan

Wij telen biologische Valeriaan voor de gezondheidsindustrie. Valeriaan wordt gebruikt als kruidenmiddel (in bijv. Valdispert) en werkt licht rustgevend. Valeriaan wordt ingezet bij nervositeit, stress, spanning en bij slapeloosheid. Op 1 ha staan zo'n 60.000 Valeriaan planten.Hoe verloopt de teelt van de Valeriaan?

De Valeriaan wordt in mei geplant. Vanaf het moment dat het plantje in de grond zit, zorgen wij er voor dat er een mooi gewas komt te staan.

Het is belangrijk dat de planten van de Valeriaan voldoende voedsel ontvangen in de vorm van biologische mest van biologische koeien en varkens. Wanneer het in de zomer erg warm is en er weinig regen valt, wordt het perceel regelmatig beregend.

Wij zijn een innovatief bedrijf, voor de Valeriaan zijn wij opzoek gegaan naar mogelijkheden om  'de zon te laten regenen'. Voor meer informatie, check onderstaande video.

 

Het gewas wordt schoongehouden d.m.v. schoffelen, wiedeggen en met de hand wieden. Ongeveer 100 man uren per ha om het gewas onkruid vrij te houden!

In november worden de wortelen van de Valeriaan gerooid (uit de grond gehaald). Vervolgens worden de wortelen gespoeld én gedroogd, voordat ze naar de fabriek worden gebracht, waar de Valeriaan verder verwerkt word voor de gezondheidsindustrie.